Sjuk

Nu ni har förkylningen slagit knock out på mig. Började lite försynt med lite ont i halsen, införskaffade kangjang ,men pytt, fick nog blåsa iväg på apoteket för att rensa hyllorna på allt mot förkylning. Jag sover och sover ibland kliver jag upp och vinglar runt, blir svettig och sover, pyton orm.Men efter himlen kan vänta den underbara serien så blir man tacksam över en sketen förkylning men tacksamheten borde hålla i sig hela tiden, jag är less på mitt gnölande.
Japp sovtime hörs snart.
Kramizar Eva

God Jul

Ja, shoppexpressen gick ju i måndags då syrran och jag startade i stan och jobbade oss sakterliga hemmåt.
Vi började kl 15,30 och slutade 22,30 hemma tiden bara flyger iväg när vi två blir ett i en affär.
Allt stök och bök åså går julen över så snabbt, lika knepigt varje år. Våra älskade barn var nöjda med julafton och det är det viktigaste.


Detta är väl ändå jul. Pappa Tias har fixat med tjejerna en riktig pepparkaksjul.

Smulan och jag var till pappa för att tända ljus vid ett tiden och då stod mamma där, konstigt.
Sen firade vi tillsammans med våra barn, min mamma och Mattias mamma och bror, lungt och fint. Efter julklapparna skjutsade jag Smulan och Lalla till deras pappa en snabbis och medans dom var där så for jag en gång till och sade God Jul till pappa det var bara jag och alla ljusen det är en ro givande plats men varför måste han vara där redan ???
Sedan har vi ätit och ätit hela dagarna och kvällarna man hinner aldrig bli hungrig.
Hörs snart, rea imorgon.
Kramizar Eva

Äntligen en vit jul

Kul att det snöar en enda jul, det är såååå skönt att det är ljust och torrt. Våra hundar njuter ochså av vädret det är väl bara snöskottandet som tar på.


Ja det är till och med så fåglarna börjar att klaga snart.

RISK FÖR TAKRAS

Komunen tar det lungt, på vår väg mellan timrå och hit ut åker vi tvättbräda och det är inte den mjuka varianten utan shake på riktigt vill jag lova. Detta skulle aldrig förekomma längre söderut men vi skakar lös flera gånger om dagen, man kan inte lyssna på cd-skivor i bilen, bra va?
Imorgon när syrran har slutat jobba ska vi in och handla KUL sista rycket får det bli sen är det nog.
Jag ska avge rapport om hur det gick men nu ska jag läsa innan jag knyter mig.
Sov Gott !!
Kramizar Eva 

Oj, vad längesen jag skrev här !!

Ja nu är det full rulle minsann det känns både i plånbok och fötter att julen närmar sig. Denna vecka har varit fullt ös, utan att jag riktigt vet vad som har orsakat allt.
En dag följde jag med som sig bör eftersom jag är gudmor till lilla Tudor,  med han och matte Lena till vetrenären i Hudik, han skulle fixa till en inflamation i ett öga. Vilka gulliga människor som jobbade där, kan verkligen rekomendera stället.

Min alldeles egna skyddsängel
Lena är en supergullig tjej som jag har förmånen att fått lära känna bättre nu på slutet och hon är en kanonvän. Vi hade en skitmysig dag med både skratt och allvar, Tudor fixade allt med galans han är en sån trevlig och gosig kille som man inte kan låta bli att älska, han är ett riktigt ämne för hundtricket.
Nu ska jag mysa till med mina älskade barn och Tias vi ska se på dansbanstävlingen.
Ikväll skulle syrran och jag med respektive mammor varit på parken och dansat men mamma och syrran är förkyld och jag mår inte så bra i magen, synd det var länge sen man svängde sina lurviga.
Japp, hörs snart.
Kramizar Eva

3:e advent

Vaknade idag och kännde mig "sjuk" ja ni vet så där dassig som man kan vara vid en förkylning. Klev upp och gick ut med hundarna fikade och gick och la mig igen, där låg jag till kl tre, japp det var den dagen.
Men det känns lite bättre nu vi har klätt julgranen, det gjorde vi när Malin kom hem från momma sedan klippte jag Sara, Malin och Tias efter det så plockade jag lite och nu ska sätta mig och se på Wallander.
Imorgon ska mamma och jag till gruppen ang sorgearbete det är gång 2 och det känns bra.
Sov Gott
Kramizar Eva

Lucia

Ja idag är det Lucia på riktigt, en vacker tradition som ffortfarande gör att barnen känner allvaret av att skrida in och att det måste vara seriöst genomfört och det ska gudarna veta att det är få saker som har hållit genom så många traditioner som detta. SKÖNT.

I torsdags var det Sara som var med i 6:ans Luciatåg på skolan och vi föräldrar fick komma på genrepet inför fredagen. Fina var dom, tjejer med maskara och killar i början på målbrottet. Tomtar var alla killar med cyklopglasögon på tomteluvorna Ballt?!?!?!
På fredag följde jag med på Novas Lucia på dagis det var jättefint med alla mini Lucior och mini tomtar som grinade eller åt välling och en del var helt förstummade över situationen med massa föräldrar som stannade kvar som dom inte brukade.

Vi drack kaffe och lucikatter för en kostnad av 10 kr, stackars kommun som inte har pengar till en lussekatt längre. I besparningstider så berättade dagis att man fick välja antingen 5 till barn eller säga upp en heltid, det var väl ett härligt av dom att låta personalen få välja, det är väl det som är MBL idag.
Nog om eländet Malin sover hos momma och resten av familjen ska se på tv. Syns snart ha en trevlig Luciakväll.
Kramizar Eva


Lätt som en plätt

Lätt som en plätt var det att få ur tidningen i morse ur den fantastiska nya brevlådan. Smulan och jag var tillbaka med den gammla och det var vilda disskusisioner ott det inte var ett fabrikationsfel, men de måste det väl ändå vara när det bara går att stoppa i post inte ta upp. Ja nu är lådan bara historia.

Skall med Smulis till barnmorskan nu och sedan skall vi ut i virrvarret av hundar i skog, skönt. men vi hörs snart.
Kramizar Eva

Nu ska det bytas

Men blir man tokig på postlådsj..en, går inte att låsa upp. Köpte nån märkvärdigt postlåda med tio års garanti ifjol men har väl inte direkt älskat lådan eftersom det är en lucka fram med lås som man tar ut posten igenom och den är för liten för reklamen. Ja hur som helst så kommer man inte in i lådan när det är kallt eller när det är slabb utan man ska stå och försöka komma in i lillhålet upptill så man får blostopp, men idag så brast det.

Så nu står lådan i diskhon och skäms för den skall omedelbart tillbaka där den kom ifrån och en ny med ett stort hål utan lås skall upp på pinnen den känner jag redan nu att jag kommer att bli bästis med.

Jag vill dissa påstlådor med lås som fryser ihop och liten lucka.

Kramizar Eva


Hälsat på i sörberge

Äntligen blev det av, Smulis och jag tog ljuskartongerna och for iväg till Sörberge.

Här är trollungen, kolla vad hon har fin tröja.(ett mobilkort från i sommar)

Julia hade tappat en framtand så hon kunde äta jordnötter utan att gapa, de ni. Jag låg och myste med henne och vi har ju våran egen saga om Ella och hennes kanin kompis som vi tog en sväng om, mysigt. Hemma höll sjuklingen ställningarna med barnen, dom skall på nobell middag imorgon på skolan alltså, lärarna skall servera så det blir kul för barnen.
Nu ska jag sussilussa men vi hörs snart.
Kramizar Eva


Förkyld måndag

Idag är min lillgubbe hemma, förkyld jag känner åxå att det är lurigt i kroppen men jag tror att jag ska hoppa över den delen. I går jobbade jag på hundutställning UTOMHUS de ni. Jag fick värdens skrattanfall mitt i det bedrövliga, Sonja stod som en liten tomtegumma i mössa och kappa alldeles rödrosig om kinderna med en 2 kg djupfrysr hunmatskorv i famnen som alla utställare skulle få och jag sitter inne i ett träskjul med en kupevärmare mot benen och en på bordet med pennor istuckna framtill eftersom dom fryser igen annars. Ja varför i all värden gör man det för, gen människa i värden kan man berätta för som fattar vad man håller på med, men kul var det.
När jag kom hem hade momma hämtat barnen och var på julskyltning med dom, oj vad dom älskar momma. Sedan hade dom varit och tänt ljus på moffas graven lill gubben vad jag saknar dig.

Sedan bar det iväg till Tessan på smyckespary
Åsa hade tillverkat såååååå många snygga smycken i alla former och färger inget blir likt det andra. som vanligt hade vi jättetrevligt. Sen var det bara hem å hopp i säng.

Härlig lördag

Igårkväll blev Mattias och jag förvisad hemmifrån så vi for och hälsade på Lena och Malkom men nu ni har han bytt namn, Tudor skall han heta det var visst nåt himla fint från englands kungahus på 1600-talet, själv tyckte jag att det blev ett batteri och jag fick för mig att han hette Findus ja så kan det bli.

Men idag har gullpupperna farit och badat smulan sov länge och Tias och jag har röjt av hemma,skönt.

Jag älskar att göra saker med Tias vi har alltid gjort det och det funkar sååå bra. Sen skall hundarna runt på en skogspromenad och sen blir det 2-års partay hos Nova, skojsigt.

Vi hörs sen.

Kramizar Eva


Äntligen Fredag

Oj vad skönt med fredag, veckans bästa dag för då är alla lediga imorron och ingen klocka ska igång på morronen. Idag ska Sonja och jag iväg och köpa ett paket till lill Nova som fyllde 2 år den 2 dec men hon har bestämt att partajet skulle vara på lördag så nu skall det springas i leksaksaffärer för att hitta den optimala leksaken till henne, kul.
Hela familjen myser ska ni veta.
Ikväll skall man ju bli bjuden på middag av Sara och Malin, dom skall fixa mat åt oss, duktiga tjejer har man .
Sen skall det bli mys med familjen mycket ljus och gott till tv härligt.
Vi hörs snart.
Kramizar Eva

Babyn växer så det knakar

Fattar ni vad det har gått fort ? Nu är lillhjärtat i v 22 och det syns magen den är som en liten sockertopp. Tänk att jag ska bli momma, oj vad detta knytte ska bli älskat.
Så här stort är lillan nu redan en riktig baby. Smulan har mognat så mycket under denna tid, hon kommer att klara detta med bravur. Utav en som man älskar så himla mycket kommer det att komma en till, visst är det konstigt att man faktiskt har kärlek till hur många som helst. Tänk på min mamma som kommer att bli gammelmomma det måste vara supermysigt, vi får ta generationsbilder till tidningen.
Nä nu väntar strykgärnet, men vi hörs snart.
Kramizar Eva

Detta är så sant, eller ?

Morrn, detta fick jag av min älskling Ingemar, hur sant är det ???

Hörs snart, kommentera gärna.
Kramizar Eva


Tandställningen är borta

Jag måste bara få berätta om min älskade Smulis som haft tandställning sedan i februari ifjol, hon fick plocka bort den idag.
Vet ni att man får välja färg på gummibanden
                                                                   denna patient har grönt som favvofärg.

MIRAKEL, UNDERVERK, SANSLÖST så bra det blev på så kort tid. Lyckliga hon som fick denna möjlighet och tog den. Hon kan göra tandkrämsreklam nu. Jag är sååååå glad för hennes skull. Älskar min stora tjej så mycket så det gör ont ibland.
Sov sött alla goa människor, hörs imorrn.
Kramizar Eva

Shopp till you dropp

Igår ni var det affärer upp och ner när syrran och jag rallade runt på birsta, vi startade kl 16,15 med ett varv på övre delen mellanlandade på Max för en middag sedan var det ikano huset tills dom stängde kl 20,00. Då for vi på Maxi skulle bara kolla lite jo jo 9,45 stplade vi ut i bilen, vad gör man på Maxi i nästan två timmar och kommer ut med EN KASSE, häng med nån gång så får ni se.
Men vi hade roligt och trivsamt som vanligt. När jag kom hem så var det bara hopp i säng, man blir trött av att handla. Hörs snart.
Kramizar Eva

Helgen är slut


Visst går tiden fort ? 1:a advent igår! Men vackert är det förutom alla människor som fixar till cirkus på gården, det är slinga på slinga med hoppande, blinkande ljus hur tänker man då?? Nä lagomt är alltid bäst men ibland tror jag att det är så att man börjar tävla med sin granne och det är nog då som det ballar ur ordentligt.
Helgen har varit bra med adventsfixning mys med familjen .

Vi var på  fest på sbk jätteskoj. Temat var The King och deras alldeles egna orkester spelade och sjung såååå bra men Tias fick ont i magen så vi for hem tidigt. Men vad mycket bra låtar det var som skapar ett drag som heter duga. God Elvis mat fixade Anders tur att det finns så mycket trevliga och duktiga människor som vill orda till oss andra. We Vill Be Back !!!!!!
Idag ska jag äntligen träffa syrran vi ska på birsta och strutta runt, kul.
Hörs snart !
Kramizar Eva

RSS 2.0