Lucia

Ja idag är det Lucia på riktigt, en vacker tradition som ffortfarande gör att barnen känner allvaret av att skrida in och att det måste vara seriöst genomfört och det ska gudarna veta att det är få saker som har hållit genom så många traditioner som detta. SKÖNT.

I torsdags var det Sara som var med i 6:ans Luciatåg på skolan och vi föräldrar fick komma på genrepet inför fredagen. Fina var dom, tjejer med maskara och killar i början på målbrottet. Tomtar var alla killar med cyklopglasögon på tomteluvorna Ballt?!?!?!
På fredag följde jag med på Novas Lucia på dagis det var jättefint med alla mini Lucior och mini tomtar som grinade eller åt välling och en del var helt förstummade över situationen med massa föräldrar som stannade kvar som dom inte brukade.

Vi drack kaffe och lucikatter för en kostnad av 10 kr, stackars kommun som inte har pengar till en lussekatt längre. I besparningstider så berättade dagis att man fick välja antingen 5 till barn eller säga upp en heltid, det var väl ett härligt av dom att låta personalen få välja, det är väl det som är MBL idag.
Nog om eländet Malin sover hos momma och resten av familjen ska se på tv. Syns snart ha en trevlig Luciakväll.
Kramizar Eva


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0